Sunt Joe Lassiter și aceasta este povestea mea…

     Numele meu este Joseph Lassiter, Joe pentru prieteni. Aveam o viață aparent liniștită pentru un detectiv care nu spunea ,,nu” indiferent de cât era de complicată ancheta.

     Însă totul s-a schimbat în noaptea de 2 noiembrie, când sora mea, Kathy și nepotul meu, Brandon au fost asasinați. Nu este nici un motiv plauzibil pentru care ambii au fost uciși cu sânge rece, iar mai apoi casa le-a fost incendiată. Mintea mea refuza să înțeleagă ce s-a întâmplat, până am aflat adevărul… Am pornit în grabă pentru a ajunge la ce a mai rămas din casa lor…

      Dureroasa identificare de la morgă: nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Iar veștile oribile mă loveau pe rând: sora și nepotul meu au fost asasinați înainte, nu au murit din cauza incendiului. Posibilul criminal se afla în spital: fusese grav rănit în urma incendiului și nu voia sa comunice. Peste câteva zile, primesc o nouă veste crudă: mormântul nepotului meu, Brandon, a fost vandalizat, iar el a fost exhumat și ars din nou. 

       Aflu lucruri noi despre posibilul criminal al lui Kathy și Brandon. Știu că a plecat în grabă dintr-un hotel din Chicago și punând mâna pe o valiză de-a lui, îi aflu identitatea: Franco Grimaldi.  Între timp, acesta a evadat din spital, complicând și mai mult lucrurile.

       Hotărât să aflu adevărul, ajung în Italia, iar în presupusa casă a lui Grimaldi, găsesc o broșură pe care scria ,,Crociata Diecima – Umbra Domini”. Aflând că un anume preot Silvio della Torre este în spatele organizației Umbra Domini, mă întâlnesc cu el, însă îmi  știe identitatea și mă sfătuiește să renunț la anchetă. Acum, cu atât mai mult nu o să fac asta.

      Știam că sora mea l-a născut pe Brandon în urma unei inseminări artificale, însă nu că a mers tocmai în Italia, la clinica unui medic Baresi, la fel ca și alte femei care au avut același sfârșit ca și Kathy.

       Baresi nu era un medic obișnuit: în tinerețe studiase genetica și teologia, axându-se pe studiul moaștelor. După o discuție halucinantă cu un genetician, punând cap la cap toate piesele puzzelului, am început să îmi dau seama ce ar fi vrut Baresi să facă. El nu doar ajuta femeile care doreau să aibă un copil, ci acei copii erau clone.

       Așa că am început să citesc câteva studii și cărți relevante pentru acest subiect. Nu am mai citit de ani de zile o carte. Singurele lucruri pe care le-am citit în aproape toată cariera mea erau rapoartele legiștilor, ale anchetatorilor, măsurători, profile psihologice, posibile piste. Nu mă mai pasiona beletristica de mult timp și nici romanele polițiste. Nu-i așa că sună ironic? Dar ceea ce vedeam eu zilnic, depășea cu mult imaginația autorilor. Realitatea bate filmul, sau în cazul de fața, firul narativ al unei cărți. 

       Nu știu dacă mai am răbdarea necesară pentru a citi, așa că sunt pe pilot automat. Studiile despre clonare mă plictisesc, prea mulți termeni pe care nu îi înțeleg. Am nevoie de ceva pe înțelesul meu: cărți care să îmi explice teorii ale conspirației, teorii respinse de către Biserică, teorii în jurul cărora s-au țesut atâtea cărți. Și am nevoie de cărți care să îmi explice ADN-ul pe înțelesul meu. Dacă aș găsi o carte care să le îmbine pe amândouă…

      Tot căutând, am găsit până la urmă două cărți care m-au ajutat mult să înțeleg teoriile religioase controversate, dar și cum funcționează ADN-ul și nu numai. Prima, Codul lui Iisus de Michael Cordy este o carte care mi-a deschis ochii în ceea ce privește ADN-ul și posibilitățile infinite ce se pot obține manipulându-l. Personajul principal al aceste cărți, Tom Carter, este un om de știință ce inventase un aparat care manipula ADN-ul și astfel putea ajuta la eradicarea maladiilor. Însă, tot universul său se prăbușește în momentul în care soția lui moare din cauza unui glonț destinat lui, iar fiica are o maladie cerebrală. Se vede astfel nevoit să ceară ajutorul unei societăți religioase secrete, pentru a-l găsi pe urmașul lui Isus, având nevoie de miracolele lui.

       Iar a doua carte care m-a ajutat mult este Semnul Crucii, de Chris Kuzneski, în care este prezentat anevoiosul drum al unor exploratori în încercarea de a găsi un arheolog ce dispăruse după ce a descoperit un manuscris vechi de 2000 de ani. Totul pe fondul unor crime în care victimele erau crucificate.

     După ce am citit aceste două cărți, sunt pregătit să înfrunt adevărul… Pot face față oricărei provocări și îi voi face să plătească pe cei care mi-au ucis sora și nepotul. 

       Acestea este povestea mea, a lui Joe Lassiter, protagonistul cărții Codul Genetic, scrisă de John Case.

[…]

       Dacă vreți să citiți ce s-a întâmplat cu Joe, vă invit să citiți Codul Genetic, scrisă de John Case. 

 

       Articol participant la SuperBlog 2017

Andreea BeautyInfusion

17 Comments

  1. Si pe mine ma tenteaza acest subiect despre clonare si cu siguranta am mai vazut undeva cartea ‘Codul genetic’. Sper sa ma apuc de ea cat de curand 🙂

  2. Nu prea sunt pentru mine cartile de genul acesta, nici filmele de acest gen nu ma pasioneaza dar tu ai facut o descriere foarte buna si m-ai facut curioasa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.