Paznicii Legamantului de Tom Egeland

      Intr-un articol din decembrie, v-am vorbit despre Evanghelia dupa Lucifer si ati fost destul de interesati de carte si mai ales de personajul principal, arheologul Bjørn Beltø. Iar astazi o sa va vorbesc despre o noua carte ce il are in centrul atentiei pe arheologul norvegian, carte care mi-a placut extrem de mult si pe care v-o recomand daca va place genul acesta de carti. Este vorba despre Paznicii Legamantului, o carte extrem de reusita scrisa de Tom Egeland. 

      Descrierea oficiala a cartii o puteti gasi mai jos: 

Dupa ce si-a facut un renume in cercurile stiintifice prin descoperirea Raclei Sfintelor Taine, excentricul arheolog Bjørn Beltø si-a reluat existenta searbada de mai inainte. Tocmai cand credea ca nu mai are ce sa i se intample, gaseste insa niste manuscrise criptate care ii dau din nou viata peste cap, aruncandu-l in mijlocul unei conspiratii religioase vechi de o mie de ani. Din bisericile de lemn din Norvegia pana in pesterile din Islanda, din Londra pana in Luxor si in Republica Dominicana, cercetarile il poarta pe tanarul arheolog inapoi in timp, in anul 1013, cand razboinicii vikingi ai regelui Olav au jefuit un mormant egiptean, intrand in posesia celui mai mare secret al Vechiului Testament. Dar, cand pe urmele lui sunt niste asasini platiti, va reusi Bjørn sa dea in vileag cea mai mare musamalizare din istoria crestinismului? (Sursa foto: all.ro) 

         Asa cum puteti citi din descriere, Bjørn Beltø este pus din nou in fata unor situatii limita in incercarea de a afla adevarul.  

       Inca din primele pagini ale romanului aflam detalii despre pretioasele lucruri ce trebuiau pazite. Romanul incepe prin descrierea mortii unui om de vaza din Egipt, anul 1360 i.H. Apoi, actiunea ne poarta in Norvegia anului 1070 d.H. La o manastire, un viking evoca amintiri despre regele Olav cel Sfant, care a renuntat la zeii lui pentru credinta in Hristos. Acum, aflam si despre niste papirusuri pe care razboinicii norvegieni al lui Olav cel Sfant le-au furat dintr-un mormant egiptean si astfel au devenit pastratorii clui mai mare secret al Vechiului Testament. 

       In anul 1128 d. H., Vaticanul afla despre aceste manuscrise si incearca sa faca orice pentru a le recupera, iar in anul 1241, unul dintre pastratorii comorii este ucis in Islanda, iar ucigasii sai cauta cu ardoare manuscrisele. 

       Aproape 1000 de ani mai tarziu, in Islanda, un preot Sira Magnus gaseste Codicele Snorri si apeleaza la Bjørn Beltø pentru a-l ajuta sa descifreze misterul de dincolo de codice. Preotul este ucis intre timp, insa ii trimisese lui Bjørn o copie digitala. Alaturi de un lingvist, Terje, descopera indicii despre paznici si despre misterul pe care il pazeau cu pretul vietii. 

        Actiunea se muta pe diferite locuri ale Globului (Norvegia, Islanda, Londra, Egipt, Republica Dominicana) si Bjørn reuseste sa adune indicii din fiecare loc, pana isi da seama cine erau Paznicii Legamantului. Insa descoperirile abia acum incep si actiunea se complica. Trebuie sa afle de ce el insusi este urmarit si de ce manuscrisele sunt atat de dorite astfel incat s-a infiintat un ordin care le pazeste de mii de ani. 

       Bineinteles ca lucrurile nu sunt atat de simple si Bjørn va trece iar prin situatii limita, va afla adevarul in forma in care se astepta cel mai putin, va descoperi anumite lucruri despre el si multe altele. Acest roman nu este doar unul cu elemente religioase, ci o adevarata capodopera ce imbina istoria, religia, cultura si multe altele. 

       Mie mi-a placut extrem de mult acest roman, de altfel ca toate ce il au in centrul atentiei pe Bjørn Beltø, pentru ca ne poarta intr-o lume diferita si ne permite sa ne deconectam putin de la realitatea cotidiana. 

        Iar daca doriti sa il comandati, il gasiti pe site-ul Editurii All, www.all.ro. Va recomand si celalalte romane ce il au in centrul actiunii pe Bjørn Beltø: Capatul Cercului si Evanghelia dupa Lucifer. 

       Ce parere aveti despre aceasta carte? Ati citi-o?

Andreea BeautyInfusion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.