Nufăr(ina)-gospodina mă numesc și casa o lustruiesc

      Eu sunt Nufăr(ina)-gospodina și pe bună dreptate am cea mai curată casă de pe stradă. Toate vecinele mă invidiază și îmi cer ponturi pentru curățenie, iar când le spun ce folosesc, nu mă cred și mă bârfesc. Cine a mai văzut o tânără cu serviciu de la 8 la 5, care are casa lună de curățenie, știe să gătească excepțional, se îngrijește în fiecare zi și are timp și de ieșit în oraș cu iubitul ei? Mulți cred că strecor noaptea vreo menajeră care îmi curăța casa ori am vreo zână-ajutor, însă nici vorbă de așa ceva.

        Secretul meu… Hm… Nu este nici măcar un secret: am două ajutoare de nădejde, care mă ajută să curăț toată casa în doi-timpi și trei mișcari. Ajutoarele mele sunt Nufăr și Triumf. Da, celebrele produse, pe care le știți de când erați mici. Ieftine și bune, românești și fac curățenia mai ușoară.

        Știu că voi o să mă ascultați când vă spun cât de ușor este să cureți întreaga casă într-un timp scurt. Și pentru că urmează Crăciunul, vă împărtășesc primul meu pont pentru o curățenie mai ușoară: niciodată nu fac curațenie generală înainte de Sărbători. O să vi se pară ciudat, însă eu nu aștept o anumită ocazie pentru a scutura covoare sau pentru a spăla perdele. Eu fac toate aceste lucruri constant: spăl perdelele și draperiile în fiecare lună (pentru că rețin mult praf), covoarele le duc la curățătorie de două ori pe an, iar în rest le aspir și curăț acasă, praful îl șterg săptămânal. Cu aspiratorul dau de fiecare dată când e nevoie (chiar și de două ori pe săptămână), baia și bucătăria le curăț și dezinfectez săptămânal (sau de fiecare dată când e nevoie).

        Dacă vi se pare multă muncă, vă spun că nu e. Prefer să dau cu aspiratorul fix 5 minute în toată casa de două ori pe săptămână, decât să mă chinui la câteva săptâmâni să aspir praful care între timp se lipește bine de covoare. Așa că vă sfătuiesc să curățați din timp totul, astfel încât să vă fie mai ușor la final de săptămână, pentru că o pată atrage o alta și tot așa.

       Și pentru că v-am spus de prietenii mei cei mai buni, experți in curățenieNufăr și Triumf, să acum vreau să vi-i prezint mai în detaliu, pentru că ei mă ajută să am o casă curată și luminoasă, dar să vă dau și câteva ponturi legate de curățenie.

       Încep cu baia, pentru că îmi ia cel mai puțin timp. Multe gospodine doar curăță baia, fără să o și dezinfecteze la o anumită perioadă, lucru greșit, pentru că umezeala întreține înmulțirea bacteriilor. Pentru vasul de toaletă folosesc de două ori pe săptămână Nufăr Detartrant Odorizant și zilnic, de preferat noaptea, Nufăr Verde WC Gel. Îl las să acționeze 2-3 minute și gata. Pentru cadă, chiuvetă și gresie folosesc Nufăr Dezinfectant Universal fără clor. Îl diluez conform instrucțiunilor, șterg baia și asta e tot. Apoi, șterg oglinda de baie cu Nufăr Verde Geamuri și curățenia e gata. Nu îmi ia mai mult de 10 minute și vă garantez că baia mea arată ca nouă. Și am un pont pentru voi: dacă vreți să miroasă și mai frumos baia, când spălați cada și chiuveta, puneți 2-3 picături din gelul de duș preferat și o să vă răsfățați cu un miros frumos.

        Pentru dormitoare și sufragerie, folosesc Nufăr Lemn-Parchet cu ceară, iar astfel parchetul meu este curat și strălucește până la următoarea folosire.

Sursa foto: Farmec.ro

          Geamurile se curăță repede cu Nufăr Verde Geamuri  și sunt atât de curate, încât parcă nici nu ar exista. Ocazional, când simt că este nevoie, folosesc Nufăr Covoare şi Tapiţerii pentru a curăța canapeaua, fotoliile și covoarele.  Și pentru că praful îmi da mari bătai de cap, folosesc pentru mobilă Nufăr Mobilă, care nu doar curăță, dar și împiedică depunerea prafului pentru un timp îndelungat și miroase a frezii. Și pentru că trăim în epoca tehnologiei, pentru a curăța laptopul și televizoarele, utilizez Nufăr Ecrane. Și vă mai dau un pont: dacă vreți să miroasă frumos în casă după ce aspirați, puneți în sacul sau recipientul aspiratorului, 2-3 picături de ulei esențial de Eucalipt. Astfel, aerul nu va mai mirosi a praf.

          În bucătărie, lucrurile sunt foarte simple și curățenia este rapidă cu Triumf. Vasele le spăl zilnic cu Triumf Veselă Lavandă, frigiderul îl curăț și reîmprospătez o dată pe lună cu Triumf Frigidere, chiuveta și blatul de bucătărie le dezinfectez săptămânal (sau după ce am tăiat și spălat carne) cu Nufăr Dezinfectant fără clor, iar apoi le lustruiesc cu Triumf bucătărie. Dezinfectantul îl folosesc și pentru gresie, iar aragazul arată ca nou cu Triumf Aragaz. Un pont legat de curățenia în bucătărie este să nu lăsați vasele să se adune. Le spălați imediat cum le folosiți sau în acea zi, iar astfel scăpați și de mirosurile neplăcute, dar și de spălat ,,munți de vase”. Și un alt sfat pe care probabil îl știați, este să acoperiți aragazul cu folie de staniol și astfel îl veți păstra curat pentru mai mult timp, fără efort.

         Și astfel, casa mea este pregătită pentru Crăciun, iar în weekendul de dinainte să îl primesc pe Moșul, voi utiliza rapid produsele Nufăr și Triumf și în mai puțin de o oră, casa mea o să strălucească. Nu degeaba mi se spune Nufăr(ina)-Gospodina.

      Voi cum vă curățați casa?

     Articol participant la SuperBlog 2017

Andreea BeautyInfusion

13 Comments

  1. Imi place sa fie tot timpul curatenie in casa, dar nu imi place sa fac aceasta activitate deloc. Stiu produsele de la Nufar, sunt chiar foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.