Cheia de Simon Toyne

     A patra recenzie de carte de pe blogul meu este pentru un roman care m-a captivat si m-a facut sa il citesc in cateva ore. Este vorba despre ,,Cheia” , a doua carte din trilogia ,,Sancti” , scrisa de Simon Tyone. Cartea Sanctus a fost si ramane printre preferatele mele si abia asteptam sa citesc si continuarea ei. Nu stiu cum am reusit, dar aveam Sanctus, aveam si ultima parte a seriei, Turnul (pe care am castigat-o la lansarea in Romania a romanului, cand cele mai bune interbari de la cititori i-au fost adresate autorului si premiate cu acest volum) si nu aveam Cheia. E drept ca am cam uitat sa citesc si partea a doua a trilogiei, pentru ca mereu imi cumparam alte carti, insa mai bine mai tarziu decat niciodata. 

       Plotul cartii il puteti citi mai jos: 

In stravechiul oras turcesc Ruina, ziarista americana Liv Adamsen zace intr-o rezerva izolata, uitandu-se la peretii goi ca memoria ei. Stie ca a intrat in monumentala Citadela din inima Ruinei, dar nu-si mai aminteste decat de intuneric. Ceva straniu o tulbura, o voce interioara care ii sopteste ca ea este „cheia“. Dar cheia de la ce? Pentru un mercenar care opereaza in deşertul sirian, Liv ar putea descifra unul dintre cele mai mari secrete ale omenirii. (sursa: all.ro)

      Daca ati citit deja Sanctus, sunteti obisnuiti cu mediul in care se desfasoara actiunea si cu locatiile: orasul Ruina din Turcia, unde se afla Citadela (cel mai vechi lacas de cult al omenirii) in care calugarii ordinului Sanctus ascund textul original al Bibliei si existenta Sacrementului. Unul dintre calugari, Samuel, se hotaraste sa dezvalui lumii secretul, insa se sinucide aruncandu-se din varful muntelui. Samuel are o sora geamana, Liv, o jurnalista de investigatii care hotaraste sa vina in Ruina si sa afle ce s-a intamplat cu fratele ei. Insa, nu are succes pentru ca este rapita de calugarii veniti sa distruga Sacrementul. Iar aici intervine Gabriel, care incearca sa o salveze din aceasta capcana. 

      In Cheia, Liv este internata intr-un spital din Ruina isi aminteste cu greu ce s-a intamplat, pentru ca sufera de amenzie temporara. Insa, treptat, isi aduce aminte tot ce s-a intamplat: ca a descoperit Sacrementul, cum a salvat-o Gabriel si cum a fost acesta arestat. Isi da seama ca este in pericol si incearca sa fuga, insa nu este atat de usor pe cat pare. 

      Intre timp, in spital se afla si mama lui Gabriel, Kathryn, care este in stare de soc dupa ce a provocat o explozie. Ea primeste o vizita si un caiet, care apartinea tatalui ei si intre paginile caruia a gasit textul celei de-a doua profetii. 

      Pe scurt, doar Liv putea sa opreasca sfarsitul lumii, pentru ca ea il declansase, cand a descoperit Sacrementul. Insa din nou, lucrurile nu sunt atat de simple si de aici porneste o adevarata aventura, care ne poarta in diferite colturi ale lumii (Vatican, New Jersey, Irak). Pentru a opri sfarsitul lumii, Liv trebuie sa gaseasca locul in care se afla Gradina Raiului (Babilon). Insa, pentru a ajunge acolo, trebuie sa se intoarca la Citadela, pentru Harta Stelara. 

      Intre timp, in lume se aflase de Sacrement, iar Biserica era privita cu ochi rai, ca o secta, iar cei de la Vatican trebuiau sa faca orice le statea in puteri pentru ca supravietuitorii din Citadela (Liv, Gabriel, Kathryn si calugarul Dragan Ruja) sa nu spuna lumii intregi secretul pastrat cu atata adoare. 

      Stiu ca daca nu ati citit Sanctus nu o sa intelegeti prea mult, dar sper ca macar v-am captat atentia si ca o sa acordati atentie si trilogiei Sancti, pentru ca merita toate laudele. 

       O sa stati cu sufletul la gura de fiecare data cand situatia ajunge intr-un punct care pare imposibil de trecut si o sa va mirati de descoperirile pe care le veti face la fiecare pagina citita. 

       Romanul Cheia este distribuit de Editura Allfa si o puteti comanda direct de pe site, www.all.ro, la pretul de 26,17 lei. Tot de pe site, puteti comanda si restul cartilor din serie, respectiv Sanctus si Turnul. 

        Astept parerile voastre si sper ca v-am facut curiosi in legatura cu aceasta carte!

Andreea BeautyInfusion

8 Comments

    • 🙂 Ii cultivi gustul pentru carti bune inca din burtica! Concediu placut si nastere usoara :*

  1. Ha! Stii ca eu ma apucasem de citit Turnul prima data? Imi cumparase al meu cartea, a vazut ca e noua si nu a citit si ca face parte din trilogie. Am citit Sanctus in urma cu niste ani si la fel ca tine, m-am luat cu alte carti. Mi-ai facut pofta sa citesc toata trilogia.

    • :)) Sa imi spui cum ti s-a parut, dupa ce o sa citesti tot. Eu m-am apucat de Turnul la inceputul lunii, dar cum am avut timpul oarecum limitat, am zis ca il las pentru weekendul aceasta, sa ii dau atentia cuvenita.

  2. Wow. Asta da carte! Nu stiam de acest autor, desi cartile de la All imi sunt dragi, mai ales cele din colectia Strada Fictiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.